Φίλτρα
Εξειδίκευση
Κατηγορία
Έδρα
Λοιπά
Προτεινόμενη

Διαιτολόγοι Καλαμάτα

: 13 αποτελέσματα
Σχετικές Αναζητήσεις:
Ακρίτα 45, Καλαμάτα, 24100, ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Διαιτολόγοι

Στο διαιτολογικό γραφείο παρέχονται:

 • Λήψη ιατρικού και διατροφικού ιστορικού. -
 • Ανάλυση σύστασης σώματος (λιπομέτρηση, ποσοστό λίπους, μυϊκή μάζα, ποσοστό νερού). -
 • Μέτρηση βασικού μεταβολισμού με τη συσκευή έμμεσης θερμιδομετρίας Fitmate. -
 • Εξατομικευμένα προγράμματα διατροφικής υποστήριξης για: - Απώλεια ή Αύξηση βάρους - Παιδική - εφηβική παχυσαρκία - Παθολογικές καταστάσεις: Σακχαρώδης διαβήτης, Υπερλιπιδαιμία (υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων), Καρδιαγγειακές παθήσεις, Υπέρταση, Παθήσεις πεπτικού, Αναιμία, Σπαστική κολίτιδα-γαστρεντερικά νοσήματα. - Υπό και Υπέρ θυρεοειδισμός - Εγκυμονούσες - Θηλάζουσες - Αθλητές -
 • Διατροφή σε ειδικές καταστάσεις: Χορτοφαγία, Νηστεία

ΔΩΡΕΑΝ: Λιπομέτρηση με τον επαγγελματικό λιπομετρητή BC TANITA 418 MA. - Προσιτές τιμές - έκπτωση 15% σε φοιτητές & ανέργους.

Ιατροπούλου 12Α, 3ος όροφος, Καλαμάτα, 24133, ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Διαιτολόγοι

Η κυρία Πολυχρονοπούλου παρέχει διαιτολογική προσέγγιση και συμβουλευτική για:

 • Παχυσαρκία, παιδική παχυσαρκία, ρύθμιση βάρους -
 • Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, γονιμότητα, εγκυμοσύνη, θηλασμό -
 • Αθλητισμό, μείωση λίπους, αύξηση μυϊκής μάζας -
 • Διαταραχές λήψης τροφής (ψυχογενής ανορεξία, ψυχογενής βουλιμία, επεισοδιακή υπερφαγία κ.ά.) -
 • Παθολογικές καταστάσεις (σακχαρώδης διαβήτης, καρδιαγγειακά νοσήματα, νεφρολογικά νοσήματα, νοσήματα του γαστρεντερικούσωλήνα κ.ά.) -
 • Υποστήριξη θρέψης σε κλινικές περιπτώσεις (σίτιση μέσω γαστροστομίας, σίτιση μέσω ρινονηστιδικού σωλήνα, πολτώδης διατροφή κ.ά.).

- Παρεχόμενες υπηρεσίες:

 • Μέτρηση μεταβολισμού -
 • Ανάλυση σύστασης σώματος, λιπομέτρηση, δερματοπτυχομέτρηση, μέτρηση υποδόριου λίπους, προσδιορισμός τύπου παχυσαρκίας -
 • Εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής και ρύθμισης βάρους -
 • Εκπαίδευση στις αρχές της ισορροπημένης διατροφής και της ορθής διατροφικής συμπεριφοράς ενηλίκων & παίδων
Αριστομένους 59, Καλαμάτα, 24133, ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Διαιτολόγοι
Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Κολοκοτρώνη 7, Καλαμάτα, 24100, ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Διαιτολόγοι
Στο διαιτολογικό μας γραφείο παρέχονται υπηρεσίες απώλειας βάρους μέσω εκπαίδευσης στην υγιεινή διατροφή και στην αλλαγή της διατροφικής συμπεριφοράς. Σε συνεργασία με τον πελάτη διαμορφώνουμε ένα απόλυτα εξατομικευμένο διατροφικό πρόγραμμα, το οποίο να ταιριάζει στις ιδιαίτερες επιθυμίες και συνήθειες του. Επίσης λόγω της εξειδίκευσης σε κλινικές παθήσεις μπορούμε να στοχεύουμε στην πρόληψη ή στην αντιμετώπιση παθήσεων που σχετίζονται με το βάρος και τη διατροφή, όπως καρδιαγγειακά, υπερλιπιδαιμίες, γαστρεντερικά, νεφρολογικά, σακχαρώδη διαβήτη, νευρολογικά. Επίσης παρέχονται ειδικά διαιτολόγια για εγκυμοσύνη - θηλασμό, αθλητές, διατροφικές διαταραχές.
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Γιατράκου 1Α, Καλαμάτα, 24133, ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Διαιτολόγοι
Διαιτολόγος
Ιατροπούλου 12Α, Καλαμάτα, 24133, ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Διαιτολόγοι
Διατροφολογικές Υπηρεσίες
Παγώνη Χ. 1, Καλαμάτα, 24100, ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Διαιτολόγοι
Διαιτολόγος
Καίσαρη Παναγιώτη 1, Καλαμάτα, 24133, ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Διαιτολόγοι
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Φαρών 146, Καλαμάτα, 24131, ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Διαιτολόγοι
Διαιτολογικό Γραφείο
Αναγνωσταρά Χρήστου 51, Καλαμάτα, 24133, ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Διαιτολόγοι
Υπηρεσίες διατροφής για : σωματικό βάρος, παιδική παχυσαρκία, παθολογικές καταστάσεις, εγκυμοσύνη, θηλασμός, αθλητισμό, πρωταθλητισμό.
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Κανάρη 16, Καλαμάτα, 24100, ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Διαιτολόγοι
Εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής για: Απώλεια, αύξηση σωματικού βάρους, κλινικές παθήσεις (διαβήτης, υπέρταση, υπερχοληστερολαιμία, θυρεοειδής), παιδική, εφηβική παχυσαρκία, εγκυμοσύνη, θηλασμός, διαταραχές λήψης τροφής (ψυχογενής ανορεξία, βουλιμία), διατήρηση ιδανικού σωματικού βάρους.
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Γιατράκου 1Α, Καλαμάτα, 24133, ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Διαιτολόγοι
Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Αναγνωστάρα Χρήστου 59, Καλαμάτα, 24133, ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Διαιτολόγοι
Σελίδα:
1
 
Μοιράσου το:
       
Η αύξηση της παχυσαρκίας μεγαλώνει τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν πάρα πολλά ανθυγιεινά φαγητά και συνήθως δεν ακολουθούμε ένα διαιτολόγιο με υγιεινές επιλογές. Έτσι πολλοί άνθρωποι δυσανασχετούν με το περιττό βάρος και προσπαθούν να αδυνατίσουν.
Κάποιοι μπορεί να επιλέξουν να ακολουθήσουν εξαντλητικές δίαιτες πιστεύοντας πως θα χάσουν πολλά κιλά σε μικρό χρονικό διάστημα, ή ακόμα και να δοκιμάσουν τεχνικές με βάση τις οποίες κόβουν γεύματα πιστεύοντας ότι έτσι θα αδυνατίσουν εύκολα.
Δυστυχώς, οι περισσότερες από αυτές τις δοκιμές δε πετυχαίνουν, καθώς το άτομο δεν ακολουθεί ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο με αποτέλεσμα να πεινάει και έτσι να εμπίπτει σε διατροφικούς πειρασμούς.

Η καλύτερη επιλογή για να καταφέρουμε να απαλλαχθούμε μόνιμα από τα περιττά κιλά, είναι να ζητήσουμε τη συμβουλή ενός διαιτολόγου σε Καλαμάτα. Οι λόγοι για να απευθυνθούμε σε κάποιον ειδικό διατροφής, είναι πολλοί:

1) Οι διαιτολόγοι δημιουργούν ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής, ανάλογα με τις ανάγκες και τις διατροφικές συνήθειες του καθενός. Διαφορετικό πρόγραμμα για παράδειγμα θα ακολουθήσει ένας άντρας, διαφορετικό μια γυναίκα και φυσικά εντελώς διαφορετικό ένα παιδί που αντιμετωπίζει προβλήματα παχυσαρκίας και έχει κριθεί απαραίτητη η μείωση των κιλών του.

2) Ο διαιτολόγος θα μας βοηθήσει όχι μόνο να χάσουμε βάρος, αλλά και να ακολουθήσουμε και να διατηρήσουμε έναν υγιεινό τρόπο διατροφής. Συμβάλλει δηλαδή, στο να γίνει συνήθεια η υγιεινή διατροφή και όχι αγγαρεία απλώς για την απώλεια των περιττών κιλών.

3) Στόχος δεν είναι μόνο η απώλεια των περιττών κιλών αλλά και η διατήρηση του βάρους σε βάθος χρόνου. Οι διαιτολόγοι μας δείχνουν πώς να διατηρήσουμε το επιθυμητό μας βάρος, διανύοντας ένα χρονικό διάστημα στο οποίο κάνουμε συντήρηση των κιλών μας.


Ανεξάρτητα από την απώλεια κιλών, υπάρχουν και άλλοι λόγοι για τους οποίους είναι πιθανόν τα επισκεφτούμε έναν διαιτολόγο:

1) Αύξηση του βάρους/ Αύξηση Μυϊκής Μάζας: Περιπτώσεις που κάποιος θέλει να αυξήσει τη μυϊκή του μάζα και πρέπει να ακολουθήσει εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής.

2) Διατροφή Εγκυμοσύνης / Διατροφή Θηλασμού: Συγκεκριμένες οδηγίες για σωστή διατροφή κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού, έτσι ώστε να καλύπτονται οι αυξημένες ανάγκες συγκεκριμένωων θρεπτικών συστατικών.

3) Κλινικές Παθήσεις: Εξατομικευμένη διατροφή για άτομα με κάποια κλινική πάθηση, όπως πχ ο διαβήτης.


Οποιοσδήποτε λοιπόν και εάν είναι ο λόγος επίσκεψης, δε μένει παρά να επιλέξετε έναν από τους καλύτερους διαιτολόγους σε Καλαμάτα.
Η κα. Μίαρη Παναγιώτα, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, μας εξηγεί πως τα πιστεύω μας κατα τη διάρκεια της δίαιτας μας μπορούν να επηρεάσουν και να καθορίσουν το τελικό αποτέλεσμα... Αρχικά χρειάζεται να δοθεί μια ερμηνεία για το τι είναι η «πεποίθηση», ενώ στη συνέχεια θα κατανοήσετε με ποιόν τρόπο εμπλέκεται στην προσπάθειά μας να χάσουμε λίπος, και με ποιόν τρόπο μπορούμε να βοηθήσουμε τον εαυτό μας  ώστε να αλλάξει τις αρνητικές πεποιθήσεις που στέκονται εμπόδιο στην προσπάθειά μας. Η «πεποίθηση» είναι η απόλυτη βεβαιότητα ότι αυτό που πιστεύει ή ισχυρίζεται κανείς ισχύει πραγματικά, ενώ στο σύνολό τους οι πεποιθήσεις αποτελούν το σύνολο των αρχών στις οποίες καθένας πιστεύει με σταθερότητα.  Για παράδειγμα, μια πεποίθηση η οποία μπορεί να συνδέεται με την διατροφή και η οποία στέκεται εμπόδιο στην προσπάθειά μας για δίαιτα μπορεί να είναι η εξής: «Έφαγα περισσότερο φαγητό από όσο έπρεπε, συνεπώς χάλασα τη δίαιτα, άρα αφού την χάλασα δεν έχει νόημα να συνεχίσω να προσπαθώ…» και ως εκ
Γιατί… με όποιον δάσκαλο καθίσει, τέτοια γράμματα θα μάθει Η παραπάνω φράση, θα έλεγε κανείς, ταιριάζει «γάντι» και στην περίπτωση της διατροφής ενός παιδιού. Με λίγα λόγια, κάθε γονέας αποτελεί «δάσκαλο»- πρότυπο διατροφής για το παιδί του. Ολο και περισσότερα ερευνητικά δεδομένα δείχνουν ότι οι γονείς παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των διατροφικών συνηθειών των παιδιών τους. Επίσης, φαίνεται ότι οι τροφικές προτιμήσεις των μικρών παιδιών μπορεί να σχετίζονται με τον κίνδυνο εμφάνισης παχυσαρκίας στη μετέπειτα ενήλικη ζωή τους. Πώς μπορούμε λοιπόν ως γονείς να επηρεάσουμε θετικά τo διαιτολόγιο του παιδιού μας και να το οδηγήσουμε σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής; Ενδεικτικά: Γινόμαστε το ζωντανό παράδειγμα. Λειτουργούμε ως θετικά πρότυπα, καταναλώνοντας ποικιλία φρούτων και λαχανικών. Εμπλέκουμε το παιδί μας στα ψώνια στο σουπερμάρκετ και κατευθύνουμε τις επιλογές του ενθαρρύνοντας τις πιο “υγιεινές” και ισορροπημένες. Μαγειρεύουμε υγιεινά και ενθαρρύνουμε το πα
Επιπλέον Αναζητήσεις:
Διαιτολόγοι Μεσσηνίας Διαιτολόγοι