Εκάλη…με άπειρα κάλλη !!!

Η Εκάλη σήμερα αποτελεί ένα εύρωστο και πρότυπο βόρειο προάστιο των Αθηνών και βρίσκεται στους βορειοδυτικούς πρόποδες του Πεντελικού Όρους. Η οικοδόμηση της μικρής τότε κηπούπολης ξεκινά το 1922  με στόχο τη δημιουργία ενός φυσιολατρικού αστικού συνοικισμού, κοντά στο πανέμορφο πεντελικό τοπίο.

Η Εκάλη αναγνωρίζεται ως κοινότητα της Αττικής μέχρι τις αρχές του 21ου αιώνα και το 2006, έχοντας ξεπεράσει τους 5.000 κατοίκους, προάγεται σε Δήμο της Νομαρχίας των Αθηνών. Το πεντελικό τοπίο έχει προικίσει την πόλη με το Δάσος Φασίδερη, το οποίο αποτελεί πνεύμονα πρασίνου του ευρύτερου συγκροτήματος.

Κατά την απογραφή του 2001 η Εκάλη είχε περίπου 5.000 κατοίκους,  ενώ σήμερα πρέπει να συγκεντρώνει γύρω στους 5.500 κατοίκους. Η πληθυσμιακή εξέλιξη της Εκάλης κινείται με βραδείς ρυθμούς, λόγω της συντονισμένης δράσης των κατοίκων της, για διατήρηση του αρχικού πολεοδομικού ύφους της ήπιας δόμησης.

Το οικιστικό κέντρο βρίσκεται γύρω από τις Πλατείες Κένεντυ και Βασιλέως Παύλου. Η εμπορική ζώνη εκτείνεται κατά μήκος της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, ενώ η περιοχή είναι γνωστή για το "Εκάλη Club" που αποτελεί σημείο συνάντησης και άθλησης των κατοίκων του συγκροτήματος.

Χάρτης: Εκάλη
Καιρός: Εκάλη
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Εκάλη

Αποφράξεις Φρεατίων - Αποφράξεις Αποχετεύσεων - Αποφράξεις Ο...
Ειρήνης 11, Δημοσιογραφικά, Εκάλη, 14578, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΒΛΑΧΟΣ - ΟΙ ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΑΣ
Πρότυπο Κέντρο Φυσικοθεραπείας – Αποκατάσταση μετά από Εγκεφ...
Ασπρογέρακα 9 & Ζαϊρη 10, Αθήνα - Νέος Κόσμος, 11744, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΚΥΡΙΑΚΗΣ Ι. ΠΑΝΤΕΛΗΣ
Pet Grooming – Παραλαβή & Παράδοση Του Ζώου Στον Χώρο Σας
Μάρκου Μπότσαρη 4, Γλυφάδα, 16675, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
SPA 4 PAWS
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Εκάλη, ΑΤΤΙΚΗΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7 8