Ευκαρπία…εξαιρετικά παραγωγική!

Η Ευκαρπία είναι περιοχή του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης. Η δημοτική ενότητα αποτελείται από ένα δημοτικό διαμέρισμα με συνολικό πληθυσμό 6.598 κατοίκους κατά την απογραφή του 2001.  Σήμερα η Ευκαρπία ανήκει στον Δήμο Παύλου Μελά. Στην περιοχή της Ευκαρπίας περιλαμβάνονται η Νικόπολη, η Ευξεινούπολη, η Εφεδρούπολη, η Τραυματιούπολη, οι Ανθόκηποι, η Φιλοθέη, η Ανθούπολη, ο Άγιος Γεώργιος-Παλιά Ευκαρπία και οι Ελληνοπόντιοι.

Η γεωγραφική θέση της Ευκαρπίας περιβάλλεται από τους βασικούς οδικούς άξονες (Λαγκαδά, Α εσωτερική περιφερειακή), με αποτέλεσμα να είναι ο οικισμός της Ευκαρπίας ένα «νησί» αποκομμένο από το Πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης. 

Η Ευκαρπία δημιουργήθηκε από πρόσφυγες της Μικράς Ασίας οι οποίοι εγκαταστάθηκαν σε αυτή την περιοχή μετά την καταστροφή του 1922. Το όνομά της είναι το αντίστοιχο που υπάρχει σήμερα στην Τουρκία και που βρίσκεται στο δρόμο Σμύρνης – Άγκυρας, κοντά στην αρχαία πόλη των Σάρδεων.

Στις μετέπειτα του 1960 δεκαετίες, υπήρξε ρεύμα εσωτερικής μετανάστευσης λόγω της συγκέντρωσης βιομηχανικών μονάδων που πρόσφεραν εργασία και λόγω της φθηνής γης για στέγαση. Την τελευταία δεκαετία η περιοχή γίνεται αποδέκτης νέων προσφύγων από τις βαλκανικές χώρες αλλά και Παλιννοστούντων Ελλήνων.

Στην Κοινότητα Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης, έχουν την έδρα τους περίπου 2.000 επιχειρήσεις, μικρές, μεσαίες και μεγάλες. Επιχειρήσεις - κυρίως της μεταποίησης - λειτουργούν καθημερινά στο δεύτερο Βιοτεχνικό και Βιομηχανικό Πάρκο της πόλης, που είναι αυτό της Ευκαρπίας και που συγκεντρώνουν πάνω από 10.000 άτομα ημερησίως.  

Χάρτης: Ευκαρπία
Καιρός: Ευκαρπία
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Ευκαρπία

Εκτυπώσεις Βιβλίων Ψηφιακές στην Καλύτερη Τιμή Πανελλαδικά!
14ων Ηρώων 5, κόμβος Ωραιοκάστρου, έναντι Adam's shoes, Ευκαρπία, 56429, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΛΙΘΟΨΗΦΙΑΚΗ LITHODIGITAL ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ Χ. ΑΦΟΙ Ο.Ε.
Χονδρικό Εμπόριο Λιπαντικών & Παραγωγή Παρασκευασμάτων
Παπαφλέσσα 35, Ευκαρπία, 56429, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
FLOR OIL
Χειρουργός Μαιευτήρας Γυναικολόγος – Εφαρμογές Ωτοβελονισμού...
25ης Μαρτίου 57, Ευκαρπία, 56429, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ ΙΛΟΝΑ
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Ευκαρπία, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7