Κορυδαλλός… της μυθολογίας και της πραγματικότητας!

Ο Κορυδαλλός είναι δήμος της περιφέρειας Αττικής, ενώ παλαιότερα ανήκε διοικητικά στη Δυτική Αττική. Συνορεύει δυτικά και νότια με τη Νίκαια, ανατολικά με την Αγία Βαρβάρα, ενώ βόρεια με το Χαϊδάρι, όπου υπάρχει και το μοναδικό δάσος στο Όρος Αιγάλεω.

Ο Κορυδαλλός είναι ένας δήμος που τα ίχνη του εμφανίζονται στην Ελληνική μυθολογία. Ο μύθος ήθελε να κατοικεί εδώ, στους ανατολικούς πρόποδες του όρους Αιγάλεω ο Προκρούστης, μέχρι τη μοιραία αναμέτρησή του με τον Θησέα. Ξένοι ερευνητές εντόπισαν κατάλοιπα του αρχαίου ηρώου, ίχνη δρόμων, τμήματα οικισμού και νεκροταφείου. Μετά την αρχαιότητα, χάνονται τα ίχνη του δήμου.

Το 1923, η περιοχή πήρε ξανά το όνομα που είχε στην αρχαιότητα: Κορυδαλλός. Το 1928, 2.500 κάτοικοι ανέπτυξαν τους πρώτους οικισμούς. Το 1946 αναγνωρίστηκε σε δήμο. Από τότε, τα διοικητικά του όρια δεν έχουν μεταβληθεί, καθώς τόσο το πρόγραμμα Καποδίστριας, όσο και το πρόγραμμα Καλλικράτης, δεν συνένωσαν τον Κορυδαλλό με γειτονικό δήμο.

Η πόλη του Κορυδαλλού αναπτύχθηκε ραγδαία με το μεγάλο εσωτερικό μεταναστευτικό ρεύμα της πρώτης μεταπολεμικής δεκαετίας, για να πλησιάσει σήμερα σε πληθυσμό τους 100.000 κατοίκους.

Χάρτης: Κορυδαλλός
Καιρός: Κορυδαλλός
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Κορυδαλλός

Ενδοδοντία Απονεύρωση με Χρήση Μικροσκοπίου Zeiss – Ψηφιακή ...
Ναυάρχου Νοταρά 27, Κορυδαλλός, 18122, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ανυψώσεις Οικοσκευών - Οικιακών Συσκευών - Κουφωμάτων Αλουμι...
Βύζαντος & Μεταξά, Κορυδαλλός, 18122, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
Ο ΠΕΤΡΟΣ
Λογιστικό Γραφείο
Αγ. Γεωργίου 60, Κορυδαλλός - Πλατεία Ελευθερίας, 18120, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΒΑΛΤΙΝΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Κορυδαλλός, ΑΤΤΙΚΗΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13