Μοσχάτο… με και χωρίς μάσκες!

Το Μοσχάτο είναι δήμος της πόλης της Αθήνας, που βρίσκεται ανάμεσα στους ποταμούς Κηφισό και Ιλισό. Το νότιο τμήμα του Μοσχάτου βρέχεται από το Σαρωνικό και το βόρειο τμήμα του το διασχίζουν οι γραμμές των ΗΣΑΠ και η οδός Πειραιώς, που το χωρίζουν από τη βιομηχανική περιοχή του δήμου, όπου υπάρχουν βιοτεχνίες υποδημάτων, ενδυμάτων, τροφίμων, κεραμικών και οικοδομικών υλικών κτλ.

Οι κάτοικοι του Μοσχάτου το 1940 αριθμούσαν τους 13.000 περίπου, ενώ κατά την απογραφή του 2001 ανέρχονταν στους 23.500. Οι μεγαλύτερες και πλέον γνωστές πλατείες του Μοσχάτου είναι η Πλατεία Μεταμορφώσεως στο κέντρο του Μοσχάτου, όπου βρίσκεται και ο ομώνυμος καθεδρικός ιερός ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και η Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου που βρίσκεται απέναντι από το δημαρχείο της πόλης.

Ο δήμος Μοσχάτου είναι μέλος του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Πειραιά - Αθήνας και του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων.  Ο δήμος Μοσχάτου από το 1987 φιλοξενεί κάθε χρόνο το μεγαλύτερο καρναβάλι του λεκανοπεδίου. Πραγματοποιούνται εντυπωσιακές παρελάσεις αρμάτων με πληρώματα από τη Βραζιλία και χιλιάδων μεταμφιεσμένων, ενώ διοργανώνονται διάφορες θεατρικές εκδηλώσεις και μουσικά happenings.

Στο Μοσχάτο (πίσω από το σταθμό του Η.Σ.Α.Π.) λειτουργεί η επαγγελματική σχολή του Ο.Α.Ε.Δ..

Χάρτης: Μοσχάτο
Καιρός: Μοσχάτο
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Μοσχάτο

Φαρμακεία - Ομοιοπαθητικά – Ανθοϊάματα Βάμματα - Φυτοθεραπεί...
Στρατηγού Μακρυγιάννη 26, Μοσχάτο, 18344, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΑΡΧΟΝΤΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
Ύδρευση - Θέρμανση - Είδη Υγιεινής - Φυσικό Αέριο - Ηλιακά Σ...
Θεσσαλονίκης 109, Μοσχάτο, 18346, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΥΔΡΟΜΑΡΚΕΤ
Χειρουργός Οδοντίατρος – Ενδοδοντία – Περιοδοντολογία - Αισθ...
Κοραή Αδαμαντίου 30-32, Μοσχάτο, 18345, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΠΑΛΜΠΑ ΙΩΑΝΝΑ
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Μοσχάτο, ΑΤΤΙΚΗΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12