Νέα Φιλαδέλφεια…ο παλιός ποδονίφτης!

Η Νέα Φιλαδέλφεια είναι η πρωτεύουσα του Δήμου Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνος της περιφέρειας πρωτεύουσας του Νομού Αττικής. Διοικητικά ανήκει στη Νομαρχία Αθηνών και βρίσκεται στα βόρεια δυτικά προάστια. Συνορεύει βόρεια με το Δήμο Μεταμόρφωσης, βορειοδυτικά με τον Δήμο Άνω Λιοσίων ανατολικά με το Δήμο Νέας Ιωνίας, νότια με το Δήμο Νέας Χαλκηδόνας και δυτικά με το Δήμο Αγίων Αναργύρων.

Η περιοχή μέχρι το τέλος του 1927 λεγόταν Ποδονίφτης, από το ομώνυμο ρέμα που τη διαρρέει. Τότε εγκαταστάθηκαν εκεί Μικρασιάτες πρόσφυγες από τα προσφυγικά των Αμπελοκήπων, μετά από μεγάλη πυρκαγιά που κατέστρεψε τις παράγκες που έμεναν. Το χτίσιμο του συνοικισμού ξεκίνησε το 1923 και τα σπίτια ήταν με κεραμοσκεπές και μικρό κήπο το καθένα. Μέχρι την εγκατάσταση των προσφύγων, η περιοχή ήταν καταπράσινη με αμπελώνες και ελαιώνες, πολλές μικρές αγροικίες και ένα μικρό χωριό με 120 κατοίκους το 1920. Στην περιοχή του Κόκκινου Μύλου υπήρχαν πολλοί μύλοι, που τροφοδοτούνταν με νερό από τον Κηφισό.

Νέα Φιλαδέλφεια ονομάστηκε το 1932, σε ανάμνηση της πόλης «Φιλαδέλφεια» της Μικράς Ασίας. Το 1931 η Νέα Φιλαδέλφεια συνδέθηκε με την Αθήνα με γραμμή λεωφορείου, ενώ μετά από λίγα χρόνια λειτούργησε η σιδηροδρομική σύνδεση της περιοχής με το κέντρο της Αθήνας και τον Πειραιά, μέσω της σιδηροδρομικής γραμμής Λαυρίου - Αγίων Αναργύρων. Μελλοντικά, προβλέπεται σταθμός μετρό στην πλατεία Πατριάρχου για τις γραμμές 4 και 5.

Χάρτης: Νέα Φιλαδέλφεια

Ειδικές Καταχωρίσεις : Νέα Φιλαδέλφεια

Ενδοκρινολόγος - Διαβητολόγος - Σακχαρώδης Διαβήτης - Παθήσε...
Λ. Δεκελείας 138-140, Νέα Φιλαδέλφεια, 14341, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΜΠΕΝΕΤΑΤΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ
Τροχόσπιτα - Αυτοκινούμενα - Τροχοσκηνές
8 χλμ. Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας, στο ρεύμα προς Πειραιά, Νέα Φιλαδέλφεια, 14341, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
CARAVAN EXPERT - ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΔΑΜ & ΣΙΑ Ε.Ε.
Εξυπηρέτηση 24 Ώρες Ραδιοταξί Αστέρας
Μαιάνδρου 83, Νέα Φιλαδέλφεια, 14341, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ ΑΣΤΕΡΑΣ
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Νέα Φιλαδέλφεια, ΑΤΤΙΚΗΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12