Παλλήνη… από το Χθες στο Σήμερα!

Η Παλλήνη είναι πόλη της Αττικής. Αποτελεί την έδρα της νομαρχίας Ανατολικής Αττικής και μαζί με το Λιοντάρι (Κάντζα), συγκροτεί το δήμο Παλλήνης. Στην αρχαιότητα αποτελούσε τον ομώνυμο Δήμο Παλλήνης του αθηναϊκού κράτους, ο οποίος είχε πάρει το όνομά του από τον μυθικό βασιλιά Πάλλαντα. Κατά την Τουρκοκρατία, η περιοχή αποκαλούνταν Χαρβάτι. Παλαιότερα, ως Χαρβάτι αποτελούσε έδρα κοινότητας που περιελάμβανε τα χωριά Κάντζα και Κάτω Χαρβάτι.

Η Παλλήνη βρίσκεται βορειοανατολικά των Αθηνών και ο πληθυσμός της για το 2006 υπολογίζεται περίπου στους 25.000 κατοίκους.  Η πόλη απλώνεται ανάμεσα στους πρόποδες του Πεντελικού όρους και του Υμηττού, ενώ αποτελεί ταυτόχρονα κομβικό πέρασμα από το Λεκανοπέδιο στα Μεσόγεια.  Σήμερα η Παλλήνη έχει εξελιχθεί σε οικονομικό κέντρο της Ανατολικής Αττικής, με εκατοντάδες επιχειρήσεις του δευτερογενούς (επεξεργασία) και τριτογενούς (υπηρεσίες) τομέα.

Η εμπορική δραστηριότητα εκτείνεται στην κεντρική λεωφόρο, ενώ η οδός Λεονταρίου οδηγεί στο δεύτερο μεγάλο οικισμό του Δήμου, την Κάντζα, όπου διασώζεται το Ιερό της "επί Παλληνίδι Αθηνάς" και ο Μαρμάρινος Λέων, στα σύνορα με τα Γλυκά Νερά και τη Λεωφόρο Λαυρίου. Η Παλλήνη εξυπηρετείται από το διπλό σταθμό του Προαστιακού και του Μετρό "Παλλήνη" και το λεωφορειοσταθμό της "Δουκίσσης Πλακεντίας".

Χάρτης: Παλλήνη
Καιρός: Παλλήνη
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Παλλήνη

Λογιστικές & Φοροτεχνικές Υπηρεσίες προς Ιδιώτες Επαγγελματί...
Παλλάδος Αθηνάς & Τήνου 1, Παλλήνη, 15351, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. - JDO
Ιατρικά Μηχανήματα Αισθητικής & Προϊόντα Ομορφιάς
Αρκαδίου 11 & Μεγάλου Αλεξάνδρου, Παλλήνη, 15351, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
LMT LASER MEDITRADE
Τ. Ιατρός Νοσ. Ανδρέας Συγγρός Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος...
Αγ. Νικολάου 4, Παλλήνη, 15351, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Παλλήνη, ΑΤΤΙΚΗΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10