Παπάγου…των Σωμάτων στρατού!

Ο Δήμος Παπάγου οικοδομήθηκε όταν οι εργαζόμενοι στα σώματα του στρατού στο γειτονικό Πεντάγωνο κληρώθηκαν, ώστε να αποκτήσουν κατοικία και κάπως έτσι ξεκίνησε η δόμηση της περιοχής. Η ονομασία οφείλεται στο Στρατάρχη Αλέξανδρο Παπάγο.

Ο Δήμος Παπάγου είναι ένα βορειοανατολικό προάστιο των Αθηνών. Ο πραγματικός πληθυσμός του δήμου, σύμφωνα με την απογραφή του 2001, ανέρχεται σε 13.207 κατοίκους. Συνολικά στου Παπάγου υπάρχουν 102 δρόμοι, 18 πάρκα και άλση και 13 πλατείες. Μαζί με το Κοιμητήριο μπορεί κανείς να μετρήσει 14 ιστορικά μνημεία.

Βασικό χαρακτηριστικό του δήμου Παπάγου είναι η αραιή δόμηση, με μονοκατοικίες της δεκαετίας του '70 κυρίως  και πλούσια άλση και χώροι πρασίνου, παρά την εγγύτητά του στο κέντρο της πόλης.  Συγκοινωνιακά εξυπηρετείται από τη λεωφόρο Μεσογείων και το σταθμό του μετρό "Εθνική Άμυνα".

Το προάστιο αντιμετωπίζει έντονες κυκλοφοριακές πιέσεις λόγω της ύπαρξης εκεί δυο υπουργείων, σταθμού ΚΤΕΟ, της διεύθυνσης συγκοινωνιών Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής και ενός μεγάλου νοσοκομειακού συγκροτήματος (Γ. Γεννηματάς) στα σύνορά του.

Χάρτης: Παπάγος

Ειδικές Καταχωρίσεις : Παπάγος

Εφαρμογές Μαρμάρων – Καλλιτεχνικές Εργασίες – Κατασκευή Τάφω...
Τέρμα Αναστάσεως, Κοιμητήριο Παπάγου, Παπάγος, 15669, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΜΑΡΜΑΡΑ ΦΩΤΗ - ΣΥΡΙΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Κτηματολόγιο – Τοπογραφικά – GIS – Φωτογραμμετρία - Αποτυπώσ...
Ιωνίας 3, Παπάγος, 15669, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΦΩΤΟΠΟ Α.Ε.
Κηδείες – Μνημόσυνα – Αποτέφρωση – Επαναπατρισμός Σορού – Άν...
Τέρμα Αναστάσεως, πλησίον κοιμητηρίου, Παπάγος, 15669, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΤΕΛΕΤΕΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗ
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Παπάγος, ΑΤΤΙΚΗΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7 8 9