Ψυχικό…ο πιο ακριβός Δήμος!

Το Ψυχικό είναι ένα από τα ιστορικά βόρεια προάστια του πολεοδομικού συγκροτήματος των Αθηνών. Ήταν από τις πρώτες περιοχές που κατοικήθηκαν γύρω από το  κέντρο της πρωτεύουσας, γι αυτό και η απόσταση που απέχει από την Αθήνα είναι μικρή.

Το Ψυχικό οικοδομήθηκε σε μια τοποθεσία πίσω από τα Τουρκοβούνια και σε συνδυασμό με τη ρυμοτομία της πρότυπης αγγλικής κηπούπολης και το υψηλό εισοδηματικό επίπεδο των κατοίκων του, κατόρθωσε να διατηρήσει το χαρακτήρα της κοινότητας μέχρι και τα πρόσφατα χρόνια.

Είναι από τις περιοχές της Αττικής με το περισσότερο πράσινο, ενώ πολλοί είναι οι δρόμοι όπου θα δει κανείς τους κατοίκους να απολαμβάνουν τον περίπατό τους ή μια βόλτα με το ποδήλατο.

Εκτός του χαρακτήρα κηπούπολης, το Ψυχικό αποτελεί μια από τις ακριβότερες περιοχές της χώρας, λόγω των υψηλής αρχιτεκτονικής αισθητικής και πολυτέλειας κτιρίων του, πολλά από τα οποία είναι μοναδικά σε πανελλήνιο επίπεδο δείγματα ρυθμών της αστικής αρχιτεκτονικής του 20ού αιώνα. Στο Δήμο Ψυχικού εδρεύουν πολυάριθμες Πρεσβείες και προξενεία, καθώς και ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.

Χάρτης: Ψυχικό
Καιρός: Ψυχικό
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Ψυχικό

Ιατρικό & Διαγνωστικό Κέντρο – Μικροβιολογικό - Καρδιολογικό...
Ανδριανείου 28 & Α. Βεάκη, Ψυχικό, 11525, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
AFFIDEA ΨΥΧΙΚΟΥ
Τα Τρία Άλφα της Ποιότητας - Τιμής - Εργασίας
Ιωαννίνων 28, Ψυχικό, 15452, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΑΑΑ ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΗ
Ειδικός Παθολόγος - Ειδικός στην Επείγουσα & Εντατική Ιατρικ...
Γράμμου 4 & 28ης Οκτωβρίου, Ψυχικό - Νέο Ψυχικό, 15452, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΜΠΕΤΡΟΣΙΑΝ Π. ΑΛΕΞ DR.
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Ψυχικό, ΑΤΤΙΚΗΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7 8 9