Ταύρος…αλλά όχι στο ζώδιο!

Ο Ταύρος είναι δήμος της Νομαρχίας Αθηνών από το 1943, προερχόμενος από την κοινότητα με το όνομα «Νέα Σφαγεία» που είχε αποσπαστεί από το Δήμο Αθήνας το 1934. Βόρεια συνορεύει με την Αθήνα, ανατολικά με την Καλλιθέα, νότια με το Μοσχάτο και δυτικά με τον Άγιο Ιωάννη Ρέντη. Σύμφωνα με την απογραφή του 2001 έχει 26.803 κατοίκους. Το κέντρο της τοπικής αυτοδιοίκησης (δημαρχείο) βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Πειραιώς & Επταλόφου.

Η παλιά ονομασία του Ταύρου ήταν Νέα Σφαγεία, ωστόσο μετονομάστηκε το 1972. Ο μύθος θέλει έναν ταύρο που ξέφυγε από τα παλαιά σφαγεία, να τρέχει και να σταματά σε μια πλατεία, όπου σκάβοντας στο χώμα βρίσκει μια θαμμένη εκκλησία και συγκεκριμένα την τοιχογραφία του Αγίου Ιωάννη (στην Οδό Ταύρου).  Σε εκείνη την πλατεία δημιουργήθηκε η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη όπου υπάρχει και σήμερα και το μικρό εκκλησάκι και από τότε η περιοχή ονομάζεται Ταύρος. Η ιστορία αυτή έχει τις ρίζες της μόνο στην παράδοση.

Μία άλλη εκδοχή θέλει να ονομάζεται η πόλις Ταύρος επειδή οι πρόσφυγες οι οποίοι την κατοίκησαν το 1922 προέρχονταν από την ευρύτερη περιοχή της οροσειράς του Ταύρου και τις πόλεις Αττάλεια, Αλλάγια κ.λπ.

Χάρτης: Ταύρος
Καιρός: Ταύρος
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Ταύρος

Λιανική - Χονδρική Πώληση Οικοδομικών Υλικών
Πόντου 22, Ταύρος, 17778, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Κέντρο Λογοθεραπείας & Ειδικών Θεραπειών - Συνεδρίες on line...
Πειραιώς 209Β, Ταύρος, 17778, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΔΙΑΛΟΓΟΣ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ Ε. - ΦΕΙΔΑΝΤΣΗ Μ.
Φυσικοθεραπεία - Pilates - Papimi
Πατριάρχου Γρηγορίου Ε 10, Ταύρος, 17778, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΚΟΚΛΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Ταύρος, ΑΤΤΙΚΗΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11