Χολαργός… του Περικλή η πόλη!

Ο Χολαργός είναι δήμος της Αττικής με πληθυσμό 32.000 κατοίκων κατά την απογραφή του 2001. Υπάγεται στο γενικότερο πολεοδομικό συγκρότημα των Αθηνών και γεωγραφικά εντάσσεται στα βορειοανατολικά προάστια της πρωτεύουσας.

Η ονομασία Χολαργός δόθηκε προς τιμή του αρχαίου ομώνυμου δήμου, από τον οποίο καταγόταν ο φημισμένος Αθηναίος πολιτικός Περικλής. Το έμβλημα του σημερινού δήμου, δε θα μπορούσε να είναι άλλο από την προτομή του Περικλέους και τα δέκα αστέρια, που συμβολίζουν τις φυλές στην Αρχαία Αθήνα.

Ο Χολαργός οικοδομήθηκε στο μεταίχμιο της μετάβασης από την αστική νοοτροπία της μεγαλουπόλεως, στην ανάγκη για μικρές κηπουπόλεις στο λεκανοπέδιο. Αρχικά οικοδομείται μαζικά, με πενταώροφες πολυκατοικίες και χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον για μεγάλους κήπους.

Σήμερα, μικρές οάσεις πρασίνου στολίζουν τις γειτονιές, η ανοικοδόμηση διαφοροποιεί το τοπίο αρχιτεκτονικά και η σύνδεση του Χολαργού με τις συγκοινωνίες βελτιώνεται και πληθώρα αθλητικών και πολιτιστικών χώρων κοσμούν το κέντρο της πόλεως.

Η αγορά του Χολαργού είναι συγκεντρωμένη σε ένα εμπορικό κέντρο στον κεντρικό δρόμο της πόλεως, ενώ η λεωφόρος Μεσογείων που "αγκαλιάζει" τη βόρεια πλευρά του δήμου, προσφέρει διάφορα προϊόντα, υπηρεσίες υγείας και χώρους ψυχαγωγίας.

Χάρτης: Χολαργός
Καιρός: Χολαργός
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Χολαργός

Τεχνική Εταιρεία - Τοπογράφος Μηχανικός - Τακτοποίηση Αυθαιρ...
17ης Νοεμβρίου 5, Χολαργός, 15562, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΤΟΠΟΧΩΡΟΣ
Χειρουργός Πεπτικού - Λαπαροσκοπική - Ρομποτική Χειρουργική ...
Πυθαγόρα 3, Χολαργός, 15562, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΚΑΡΑΦΩΚΑ - ΜΑΥΡΟΥ ΕΛΕΝΗ
Πλήρης Καρδιολογικός Έλεγχος - Παρακολούθηση & Θεραπεία
Λεωφόρος Μεσογείων 214, Χολαργός, 15561, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΧΕΙΜΩΝΑΣ  ΘΕΟΔΩΡΟΣ MD PHD
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Χολαργός, ΑΤΤΙΚΗΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12