Ύδρα… ιστορία και αρχοντιά!

Η Ύδρα είναι νησί του Αργοσαρωνικού. Με αυτό το όνομα αναφέρεται η πρωτεύουσα και το λιμάνι του νησιού που αποτελεί ομώνυμο Δήμο, ο οποίος αριθμούσε 2.719 κατοίκους στην απογραφή του 2001. Οι κάτοικοί της λόγω του άγονου εδάφους, ασχολούνται κυρίως με την αλιεία και τον τουρισμό. Η΄Υδρα είναι ένα εξαιρετικά γραφικό, αρχοντικό και κοσμοπολίτικο νησί που συνδέεται ακτοπλοϊκώς, όλο το έτος, με τα υπόλοιπα νησιά του Αργοσαρωνικού. Διαθέτει και ένα ελικοδρόμιο.

Η Ύδρα οφείλει το όνομά της στα άφθονα νερά, που ανάβλυζαν από τις πλούσιες πηγές που είχε κατά την αρχαιότητα. Έχει σημαντική ναυτική ιστορία και παράδοση. Αναπαλαιωμένα αρχοντικά, το παλιό γραφικό λιμάνι με τις πολεμίστρες και τα κανόνια, τα μουσεία, τα μοναστήρια, η ναυτική σχολή, συνθέτουν την ιστορική εικόνα του νησιού. Κατά τον αγώνα της επανάστασης του 1821 η Ύδρα μαζί με τις Σπέτσες και τα Ψαρά, έπαιξαν σημαντικό ρόλο λόγω της μεγάλης ναυτικής δύναμης που διέθεταν. Μεγάλοι καπεταναίοι, εφοπλιστές και πολιτικοί κατάγονται από το νησί ανάμεσά τους ο Ναύαρχος Ανδρέας Μιαούλης, Κουντουριώτης, Κριεζής κ.α.

Η πόλη της Ύδρας, έχει ανακηρυχθεί διατηρητέα και απαγορεύεται η μετακίνηση με αυτοκίνητα. Στο νησί υπάρχουν 300 εκκλησίες και 5 μοναστήρια. Η σημαντικότερη γιορτή στην Ύδρα είναι τα Μιαούλεια, τα οποία είναι τριήμερες εκδηλώσεις, αφιερωμένες στη δράση του ναύαρχου Μιαούλη και γίνεται κάθε χρόνο, στα πλαίσια  της ναυτικής εβδομάδας.

Η Ύδρα, περισσότερο από όλα τα Ελληνικά νησιά, ενέπνευσε τις Καλές Τέχνες. Διάσημοι Έλληνες και ξένοι ζωγράφοι παρουσίασαν τα τοπία της. Μεγάλοι καλλιτέχνες, όπως ο Πάμπλο Πικάσο και ο Μαρκ Σαγκάλ την επισκέφτηκαν και αποτύπωσαν σε σχέδια τα αυστηρά της σχήματα.

 

Χάρτης: Ύδρα

Ειδικές Καταχωρίσεις : Ύδρα

Ιαπωνικά Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων – Κορεάτικα Ανταλλακτικά Α...
Φλωρίνης 13, Μοσχάτο, 18346, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
EMS AUTOPARTS
Ιατρείο Νεφρολογίας & Υπέρτασης
Γερουλάνου 15, εντός Βιοκλινικής Αθηνών, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11524, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΖΑΓΟΡΙΑΝΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
Κατασκευές Κουφωμάτων Με Πιστοποιητικό Ποιότητας CE
Δυαλέων 15, Γκάζι, Αθήνα - Ρουφ, 11854, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
GKIOKAS - ΓΚΙΟΚΑΣ Ι. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Ύδρα, ΑΤΤΙΚΗΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7 8