Καρδίτσα...στην καρδιά μας!

Η Καρδίτσα είναι η πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού Καρδίτσας, του άλλοτε νομού Θεσσαλιώτιδας της Θεσσαλίας. Κατά την απογραφή του 2011 το δημοτικό διαμέρισμα Καρδίτσας είχε πληθυσμό 56.460 κατοίκους, ενώ το 1950 αριθμούσε περίπου 14.000.

Η πόλη της Καρδίτσας βρίσκεται στο μέσον σχεδόν της Θεσσαλικής πεδιάδας και παραρρέεται από παραπόταμο του Πηνειού, τον λεγόμενο και "ποταμό της Καρδίτσας". Η πόλη συνοικίσθηκε επί Τουρκοκρατίας, το δε όνομά της  - αν και πολλοί το θεωρούν σλαβικό - εντούτοις είναι ελληνικό από το "καρυδίτσα" κατά την ιδιάζουσα μορφή του νεοθεσσαλικού ιδιώματος.

Η Καρδίτσα φημίζεται για την καλή ρυμοτομία της - μια και είναι πεδινή,  για τους πολλούς πεζόδρομους και το πρώτο δίκτυο ποδηλατοδρόμων.  Σε κεντρικό σημείο της πόλης βρίσκεται το υπέροχο άλσος του Παυσιλύπου, με τα ελεύθερα παγόνια, στην άκρη του οποίου δεσπόζει ο ιστορικός μητροπολιτικός ναός των Αγίων Αυτοκρατόρων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Στη δυτική άκρη του άλσους, έχει ανεγερθεί ο έφιππος ανδριάντας του Νικολάου Πλαστήρα. Κοντά στην πόλη υπάρχει επίσης το δάσος της Παπαράντζας (Χίλια Δέντρα), όπου βρίσκεται το γραφικό εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία.

Χάρτης: Καρδίτσα
Καιρός: Καρδίτσα
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Καρδίτσα

Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπευτής
Χατζημήτρου Κωνσταντίνου 18, 2ος όροφος, Καρδίτσα, 43132, ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Κατηγορίες:
ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ DR
Καρδιολόγος - Προσχολικός - Προαθλητικός Έλεγχος - Επισκέψει...
Χαρίτου 11, Καρδίτσα, 43100, ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Κατηγορίες:
ΜΠΙΤΣΙΟΣ Δ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ MD
Συμβεβλημένο Κατάστημα στο Πρόγραμμα Εξοικονόμηση Κατ' Οίκο...
Παπανδρέου Άνδρέα 85, Καρδίτσα, 43100, ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Κατηγορίες:
EDIL KAMIN - ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Καρδίτσα, ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10