Μέγαρα… με την αρχαία πάντα ονομασία τους!

Τα Μέγαρα είναι πόλη της δυτικής Αττικής. Βρίσκεται στις βόρειες ακτές του Σαρωνικού στο μέσον περίπου της διαδρομής μεταξύ Αθήνας και Κορίνθου. Τα Μέγαρα αποτελούν έδρα του δήμου Μεγαρέων και πρωτεύουσα της επαρχίας Μεγαρίδας. Ο Πληθυσμός τους, σύμφωνα με την απογραφή του 2001, είναι 28.195 κάτοικοι.  Η ονομασία Μέγαρα διατηρήθηκε από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα.

Η περιοχή των Μεγάρων κατοικείται από την Νεολιθική εποχή. Την Μυκηναϊκή εποχή τα Μέγαρα ήταν μια από τις τέσσερις περιοχές της Αττικής, που κυβερνούσαν οι τέσσερις μυθικοί γιοί του Βασιλιά Πανδίονα του Β'.

Η καίρια θέση της πόλης στους δρόμους από τη Βόρεια Ελλάδα προς την Πελοπόννησο και τα λιμάνια της Νίσαιας στο Σαρωνικό και των Παγών στον Κορινθιακό, βοήθησαν στην εξέλιξη των Μέγαρων σε ναυτική και εμπορευματική δύναμη της εποχής, με αποικίες στη Σικελία (Υβλαία Μέγαρα 728 π.Χ), στην Κύζικο (Προποντίδα 680 π.Χ.) και στο Βόσπορο (Χαλκηδόνα 685 π.Χ., Βυζάντιο 660 π.Χ.).

Στο Μουσείο των Μεγάρων εκτίθενται μαρμάρινα αγάλματα, επιγραφές, αναθηματικά και επιτάφια ανάγλυφα, πήλινα ευρήματα, αγγεία και μικροαντικείμενα.

Χάρτης: Μέγαρα
Καιρός: Μέγαρα
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Μέγαρα

Μεταφορά & Μετακόμιση σε Όλη την Ελλάδα & το Εξωτερικό - Συσ...
Βυζαντίου & Χαλκηδόνος 19, Μέγαρα, 19100, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΚΑΤΣΑΜΠΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Μαιευτήρας – Χειρουργός Γυναικολόγος
Σαρανταπόρου 3, περιοχή ΕΡΚΙΣ, 1ος όροφος, Μέγαρα, 19100, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Μεσιτικό Γραφείο – Μεσίτες Αστικών Συμβάσεων - Μεσίτης Ακινή...
Κολοκοτρώνη 2, Μέγαρα, 19100, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΗ INTERNATIONAL REAL ESTATE
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Μέγαρα, ΑΤΤΙΚΗΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10