Μέγαρα… με την αρχαία πάντα ονομασία τους!

Τα Μέγαρα είναι πόλη της δυτικής Αττικής. Βρίσκεται στις βόρειες ακτές του Σαρωνικού στο μέσον περίπου της διαδρομής μεταξύ Αθήνας και Κορίνθου. Τα Μέγαρα αποτελούν έδρα του δήμου Μεγαρέων και πρωτεύουσα της επαρχίας Μεγαρίδας. Ο Πληθυσμός τους, σύμφωνα με την απογραφή του 2001, είναι 28.195 κάτοικοι.  Η ονομασία Μέγαρα διατηρήθηκε από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα.

Η περιοχή των Μεγάρων κατοικείται από την Νεολιθική εποχή. Την Μυκηναϊκή εποχή τα Μέγαρα ήταν μια από τις τέσσερις περιοχές της Αττικής, που κυβερνούσαν οι τέσσερις μυθικοί γιοί του Βασιλιά Πανδίονα του Β'.

Η καίρια θέση της πόλης στους δρόμους από τη Βόρεια Ελλάδα προς την Πελοπόννησο και τα λιμάνια της Νίσαιας στο Σαρωνικό και των Παγών στον Κορινθιακό, βοήθησαν στην εξέλιξη των Μέγαρων σε ναυτική και εμπορευματική δύναμη της εποχής, με αποικίες στη Σικελία (Υβλαία Μέγαρα 728 π.Χ), στην Κύζικο (Προποντίδα 680 π.Χ.) και στο Βόσπορο (Χαλκηδόνα 685 π.Χ., Βυζάντιο 660 π.Χ.).

Στο Μουσείο των Μεγάρων εκτίθενται μαρμάρινα αγάλματα, επιγραφές, αναθηματικά και επιτάφια ανάγλυφα, πήλινα ευρήματα, αγγεία και μικροαντικείμενα.

Χάρτης: Μέγαρα

Ειδικές Καταχωρίσεις : Μέγαρα

Εξοπλισμός Πτηνοτροφικών & Κτηνοτροφικών Μονάδων
40ό χλμ. Ε.Ο. Αθηνών - Κορίνθου, Μέγαρα, 19100, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΤΕΤΩΡΟΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ Α.Ε.
Γυναικολόγος Μαιευτήρας MD
Αγ. Παρασκευής 23, Μέγαρα, 19100, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΧΑΤΖΗ Χ. ΕΛΕΝΗ
Κέντρο Αισθητικής - Laser - Θεραπείες Προσώπου & Σώματος - Ε...
Σηλυμβρίας 3, Μέγαρα, 19100, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΓΕΩΡΓΑΚΗ ΣΟΦΙΑ - RENAISSANCE
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Μέγαρα, ΑΤΤΙΚΗΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11