Πάτρα, τα.. μεγαλύτερα είναι εδώ!

Η πρωτεύουσα του Νομού Αχαΐας, της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και το μεγαλύτερο αστικό κέντρο και λιμένας της Πελοποννήσου είναι η Πάτρα (Πάτραι, στα  αρχαία ελληνικά). Η Πάτρα βρίσκεται 216 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας στα βορειοδυτικά παράλια της Πελοποννήσου, στους πρόποδες του Παναχαϊκού όρους και βρέχεται από τον Πατραϊκό κόλπο.

Ο νέος Δήμος Πατρέων, με το Πρόγραμμα Καλλικράτης, έχει πληθυσμό 202.757 κατοίκους και αποτελεί τον τρίτο μεγαλύτερο δήμο της χώρας. Το πολεοδομικό συγκρότημα της Πάτρας είναι το τρίτο μεγαλύτερο σε πληθυσμό στην Ελλάδα, μετά από αυτό της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Η Πάτρα είναι το μεγαλύτερο οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας. Λέγεται και Πύλη της Ελλάδας προς τη Δύση, καθώς είναι διεθνές εμπορικό κέντρο, μεγάλο λιμάνι και κομβικό σημείο, για το εμπόριο και την επικοινωνία με την Ιταλία και την Ευρωπαϊκή Δύση.  Η Πάτρα διαθέτει δύο πανεπιστήμια (Το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο) και ένα Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα και συνδεδεμένα με αυτά ερευνητικά ινστιτούτα, που την καθιστούν επιστημονικό κέντρο με σημαντικές επιδόσεις στην τεχνική εκπαίδευση.

Η υπερσύγχρονη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου συνδέει το προάστιο της Πάτρας Ρίο με το Αντίρριο, ενώνοντας την Πελοπόννησο με τη Στερεά Ελλάδα. Επιπλέον, η πόλη καυχιέται για το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό, μεσογειακού τύπου καρναβάλι της, το περίφημο Πατρινό καρναβάλι, με τα σατιρικά άρματα και τους θεαματικούς χορούς και τις παρελάσεις.

Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων χιλιετιών της ιστορίας της και ειδικότερα στη Ρωμαϊκή περίοδο, η Πάτρα αποτέλεσε κοσμοπολίτικο κέντρο της Μεσογείου, ενώ σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση είναι ο τόπος του μαρτυρίου του Αγίου Ανδρέα.

Η Πάτρα έχει μακρά παράδοση στα πολιτικά πράγματα της χώρας, έχοντας αναδείξει τον μεγαλύτερο αριθμό Πρωθυπουργών στην ελληνική ιστορία: η οικογένεια Ζαΐμη, ο Δημήτριος Γούναρης, ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος και η οικογένεια Παπανδρέου είναι μερικά παραδείγματα.

Χάρτης: Πάτρα
Καιρός: Πάτρα
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Πάτρα

Καθαρισμός Τζακιών
Πατρών Κλάους 1, Πάτρα, 26335, ΑΧΑΪΑΣ
Κατηγορίες:
ΑΕΡΑΓΩΓΟΣ Ο.Ε.
Toyota Service
Ακτή Δυμαίων 45, Πάτρα, 26333, ΑΧΑΪΑΣ
Κατηγορίες:
CITY AUTO SERVICE - ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
Συστήματα Συναγερμών
Γρεβενών 8, Πάτρα, 26442, ΑΧΑΪΑΣ
Κατηγορίες:
ASKOUNIS SECURITY
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Πάτρα, ΑΧΑΪΑΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15