Τρίπολη...των πολλαπλών ενδιαφερόντων

Η Τρίπολη είναι η μεγαλύτερη πόλη στην κεντρική Πελοπόννησο και πρωτεύουσα του νομού Αρκαδίας και της επαρχίας Μαντινείας. Είναι επίσης έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Βρίσκεται σε υψόμετρο 660 μέτρων και ο πληθυσμός της είναι 25.520 κάτοικοι. Η Τρίπολη ήταν γνωστή παλιότερα και ως Τριπολιτσά και Τρομπολιτσά.

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Τρίπολης εκτίθενται ευρήματα από τις ανασκαφές αρχαίων θέσεων στην Αρκαδία. Περιλαμβάνει νεολιθικά και πρωτοελλαδικά αντικείμενα και σκεύη από πρόσφατες ανασκαφές στο Σακοβούνι Καμενίτσας Αρκαδίας, καθώς και πλούσια συλλογή Υστερομυκηναϊκών και Υπομυκηναϊκών Χρόνων από το Παλαιόκαστρο της Γόρτυνας. Στο μουσείο της Τρίπολης εκτίθενται ακόμα ευρήματα Γεωμετρικών χρόνων από νεκροταφεία της Μαντινείας και κεραμική, γλυπτική και ανάγλυφα Αρχαϊκών μέχρι Ρωμαϊκών χρόνων, από περιοχές της Αρκαδίας. Ξεχωρίζει η μοναδική στην Ελλάδα συλλογή των λατρευτικών ειδωλίων των Πρωτοελλαδικών χρόνων από το Σακοβούνι, όπως και το ομόγλυφο καθήμενο άγαλμα θεάς (ίσως η Αθηνά) από την Ασέα, όπως και τα ευρήματα της 15ετούς ανασκαφής στην Έπαυλη του Ηρώδου του Αττικού στη Λουκού Κυνουρίας. Υπάρχουν επίσης ευρήματα Παλαιοχριστιανικών και Πρώιμων Βυζαντινών χρόνων.

Στην κεντρική πλατεία του Αγίου Βασιλείου στεγάζεται το Πολεμικό Μουσείο της Τρίπολης και περιλαμβάνει κυρίως εκθέματα από τον αγώνα του 1821, όπως και του πολέμου του 1940. Ξεχωρίζουν το εκμαγείο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, η προτομή του και συλλογές όπλων και σπαθιών από την Επανάσταση.

Χάρτης: Τρίπολη
Καιρός: Τρίπολη
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Τρίπολη

Μονώσεις Ταρατσών - Μονωτικά Υλικά – Θερμομόνωση - Υγρομόνωσ...
Αλεξ. Σούτσου 23Α, Τρίπολη, 22123, ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Κατηγορίες:
ΛΑΧΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Γραφείο Τελετών & Μνημόσυνων
Φιλελλήνων 9, Τρίπολη, 22100, ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Κατηγορίες:
ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Μεσιτικό Γραφείο - Πωλήσεις & Μισθώσεις Ακινήτων - Διαχείρισ...
Καλαβρύτων 113, Τρίπολη, 22100, ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Κατηγορίες:
OMEGA REAL ESTATE - ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Τρίπολη, ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7 8