Περιστέρι…το πολυφυλετικό!

Tο Περιστέρι συνιστά την πέμπτη μεγαλύτερη ελληνική πόλη και μητροπολιτικό κέντρο των δυτικών προαστίων της Αθήνας. Η πόλη εκτείνεται βορειοδυτικά του κέντρου της πρωτεύουσας μέχρι τους πρόποδες του ορεινού όγκου του Ποικίλου, επέκτασης του Όρους Αιγάλεω. 

Η σύγχρονη ιστορία του Περιστερίου ανάγεται στο 1923, λίγο μετά τη μικρασιατική καταστροφή, ενώ εξακολουθεί να είναι από τους μεγαλύτερους Δήμους της Αθήνας. Ο πληθυσμός της πόλης κατά την απογραφή του 2001 ήταν 137.918 κάτοικοι.

Στα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της πόλης συγκαταλέγεται η έντονη αστικοποίηση, η πυκνή δόμηση και η δημογραφική πολυφυλετικότητα. Είναι ο πρώτος Δήμος των δυτικών προαστίων που εξυπηρετείται από το Μετρό και έκτοτε γνωρίζει ολοένα και πιο ταχεία ανάπτυξη. Σήμερα το Περιστέρι  έχει 146.743 κατοίκους και είναι σπουδαίο βιομηχανικό κέντρο. Το Περιστέρι είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος Δήμος της Ελλάδας.

Για την ονομασία της πόλης δεν υπάρχει επίσημη εκδοχή. Οι ονομασίες των περισσοτέρων εκ των οικισμών που δημιουργούνται προπολεμικά στο Περιστέρι, προέρχονται από το είδος των κατοικιών, την καταγωγή ή την προέλευση των κατοίκων. Όπως, τα "Άνω" και "Κάτω Γερμανικά", τα "Κτιστά", τα  "Άνω" και "Κάτω Δημοτικά", η "Χρυσαλλίδα", οι συνοικισμοί "Αρμενίων" και "Ποντίων", οι "Παλιές Παράγκες", το "Περιστέρι Α", ο συνοικισμός των "Αναπήρων", η "Κουνέα", ο "Άγιος Ταξιάρχης", τα "Ηπειρωτικά", η "Ευαγγελίστρια", ο "Άγιος Ιωάννης Θεολόγος" κ.α.

Στα όρια του Δήμου Περιστερίου βρίσκονται δύο τηλεοπτικά κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας. Το Alter Channel στην περιοχή του Μπουρναζίου και το Extra Channel στην περιοχή της Αγίας Τριάδας/Τσαλαβούτα. Επίσης στο Περιστέρι στεγάζεται και το τηλεοπτικό κανάλι τοπικής εμβέλειας High Channel που βρίσκεται πλησίον του γηπέδου Μπάσκετ «Ανδρέας Παπανδρέου».

Χάρτης: Περιστέρι
Καιρός: Περιστέρι
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Περιστέρι

LL.M. Ευρωπαϊκού & Διεθνούς Οικονομικού Δικαίου Παν/μίου Μον...
Σαρανταπόρου 57, Περιστέρι, 12131, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΜΥΓΙΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
Μπαταρίες Αυτοκινήτου – Μπαταρίες Μοτοσυκλετών – Μπαταρίες Σ...
Θηβών 74, Περιστέρι, 12131, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΚΕΝΤΡΟ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ - ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Απεντομώσεις - Μυοκτονίες - Πυροσβεστικά Είδη - Πυρασφάλεια
Γιαννιτσών 122, Περιστέρι, 12131, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
TSAGANOS SERVICE
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Περιστέρι, ΑΤΤΙΚΗΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14