Καβάλα, πάντα σε εξέλιξη και πρόοδο!

H Καβάλα είναι πρωτεύουσα του ομώνυμου Νομού, χτισμένη στους πρόποδες του όρους «Σύμβολο» και είναι η δεύτερη μεγάλη πόλη και λιμένας της Μακεδονίας, καθώς επίσης και ένα από τα στρατηγικότερα λιμάνια της Βορείου Ελλάδας. Ο συνολικός πληθυσμός του δήμου  Καβάλας είναι περίπου 74.186 κάτοικοι, μετά την συγχώνευση του Δήμου Φιλίππων, σύμφωνα με το Σχέδιο Καλλικράτης.

Η Καβάλα είναι μια από τις λίγες πόλεις της Ελλάδας που μέσα στον πολεοδομικό της ιστό, διαθέτει 4 οργανωμένες παραλίες!  Διαθέτει επίσης τρία άλση, με χώρους άθλησης που ενδείκνυνται παράλληλα για μια ημερήσια εκδρομή. Επιπλέον, κεντρικά θα βρείτε το Δημοτικό Κήπο και το πάρκο του Φαλήρου στην Παραλία (με γήπεδο μπάσκετ, τένις, παιδική χαρά και ειδικά διαμορφωμένο χώρο για skateboard). 

Η πόλη της Καβάλας άρχισε να μετατρέπεται σε ένα σύγχρονο αστικό κέντρο από την δεκαετία κιόλας του 1920, όταν αυξήθηκε ραγδαία ο πληθυσμός της, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού μεταναστών που ήρθαν και εγκαταστάθηκαν στην πόλη.  Η αύξηση του πληθυσμού οδήγησε από πολύ νωρίς και στην ανάπτυξη του βιομηχανικού τομέα. Εδώ λειτουργεί η μοναδική μονάδα της χώρας, που εξορύσσει και αποθειώνει πετρέλαιο (Kavala Oil A.E.). Πέρα από το αβαντάζ που δίνει το κοίτασμα του μαύρου χρυσού, ανοιχτά της Θάσου, στην Καβάλα λειτουργεί και η μόνη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων της χώρας.  Η ανάπτυξη του εμπορίου κατέστησε αναγκαία την κατασκευή νέου λιμανιού στην Βιομηχανική Περιοχή της πόλης και έχει ήδη ολοκληρωθεί το Δυτικό κρηπίδωμα.

Τέλος, η Καβάλα είναι διάσημη για την αλιεία της. Εδώ λειτουργεί μια από τις μεγαλύτερες ιχθυόσκαλες της Μεσογείου. Η ανάπτυξη της αλιείας, κατέστησε επιτακτική την ανάγκη να δημιουργηθεί στην Καβάλα, ένα από τα τρία Ινστιτούτα Αλιευτικών Ερευνών (ΙΝΑΛΕ) που λειτουργούν σήμερα στην Ελλάδα.

Χάρτης: Καβάλα

Ειδικές Καταχωρίσεις : Καβάλα

Αποφράξεις Αποχετεύσεων - Άντληση Υδάτων
Καβάλα, Καβάλα, 63302, ΚΑΒΑΛΑΣ
Κατηγορίες:
ΜΟΣΧΟΥ ΝΟΤΗΣ - ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΗ INSTALA
Πρότυπο Ουρολογικό Ιατρείο
Δαγκλή 10, Καβάλα, 65403, ΚΑΒΑΛΑΣ
Κατηγορίες:
ΤΟΡΟΝΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
Ιδιωτική Επιχείρηση Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας
Μεγάλου Αλεξάνδρου 38-42, εμπορικό κέντρο, 1ος όροφος, Καβάλα, 65302, ΚΑΒΑΛΑΣ
Κατηγορίες:
CHAMPION ELLENIC SECURITY Ε.Π.Ε.
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Καβάλα, ΚΑΒΑΛΑΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10