Καλαμάτα...στην αγκαλιά του Μεσσηνιακού!

Η Καλαμάτα, είναι πόλη της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, πρωτεύουσα του νομού Μεσσηνίας και λιμάνι της νότιας ηπειρωτικής Ελλάδας. Ο δήμος Καλαμάτας έχει πληθυσμό 57.620 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Η πόλη είναι κτισμένη στους πρόποδες του όρους Καλάθι (παρυφή του Ταϋγέτου), στην καρδιά του Μεσσηνιακού κόλπου.

Η Καλαμάτα, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της Πελοποννήσου  μετά την Πάτρα. Στην Καλαμάτα εδρεύει ΤΕΙ και σχολές του πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Είναι σημαντικό αστικό, οικονομικό και εμπορικό κέντρο της περιοχής, καθώς και διοικητικό κέντρο του νομού Μεσσηνίας.

Σημαντικά αρχαιολογικά, θρησκευτικά, ιστορικά μνημεία, παραλίες, γραφικά χωριά και οικισμοί, μνημεία φυσικού κάλλους υπάρχουν πολλά στην Καλαμάτα.

Το Κάστρο της Καλαμάτας, συνδέεται με την ιστορική οικογένεια των Βιλεαρδουίνων που ίδρυσαν το πριγκιπάτο της Αχαΐας. Στο πέρασμα των αιώνων, το κάστρο γνώρισε πολλές κυριαρχίες όπως των Βυζαντινών, Ενετών, Φράγκων, Οθωμανών και συνδέθηκε με την ιστορική διαδρομή της πόλης έως τον 19ο αιώνα.  Στο κάστρο σώζονται πολλά τμήματα που μπορεί να δει ο επισκέπτης, ενώ προσφέρει και πανοραμική θέα στην Καλαμάτα και την γύρω περιοχή.

Η Δημοτική Πινακοθήκη "Α Τάσσος", πήρε το όνομά της από τον μεγάλο χαράκτη  Α. Τάσσο, ο οποίος και δώρισε πολλά έργα του. Στα εκθέματα της πινακοθήκης βρίσκονται και έργα των Βαρώτσου, Τέτση, Ζούνη, Κατσουλίδη, Μπόστογλου και άλλων.

Το Μπενάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Καλαμάτας στεγάζεται σε ένα αξιόλογο νεοκλασικό κτίριο. Το κτίριο δωρίθηκε από τον Αντώνιο Μπενάκη, ιδρυτή του ομώνυμου μουσείου της Αθήνας. Το μουσείο διαθέτει εκθέματα από την Μυκηναϊκή εποχή, τα προϊστορικά χρόνια και Ρωμαϊκά χρόνια, που προέρχονται από διάφορες περιοχές του νομού Μεσσηνίας.

Χάρτης: Καλαμάτα

Ειδικές Καταχωρίσεις : Καλαμάτα

Η Απόλαυση Βρίσκεται Στις Απλές Μικρές Καθημερινές Μας Συνήθ...
Μαιζώνος 103, Καλαμάτα, 24100, ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Κατηγορίες:
ΑΠΟΛΑΥΣΗ - ΓΙΑΝΝΙΚΟΥ ΝΙΚΗ
Βιοτεχνία Τεντών – Πέργκολες – Ρολοκουρτίνες – Στόρια – Σκία...
Ακρίτα 106, Καλαμάτα, 24100, ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Κατηγορίες:
TSOUKALAS CO - ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
Ινστιτούτο Αισθητικής
1η Πάροδος Μανιακίου 7, Καλαμάτα, 24100, ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Κατηγορίες:
ANAGENESIS SPA - ΚΑΝΤΖΑ A. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Καλαμάτα, ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11