Κέρκυρα, το νησί των Φαιάκων!

Η Κέρκυρα είναι ένα από τα βορειότερα νησιά του Ιονίου Πελάγους. Βρίσκεται στην είσοδο της Αδριατικής Θάλασσας, κοντά στις Ηπειρωτικές ακτές, ενώ οι βορειοανατολικές της ακτές πλησιάζουν αρκετά (περίπου 2 χιλιόμετρα) τις ακτές των Αγίων Σαράντα της Αλβανίας.

Με σχήμα μακρόστενο, πλατύτερο στο βόρειο τμήμα της, ενώ στενεύει προς το νότο, η Κέρκυρα έχει πολλές και πανέμορφες παραλίες που εκτείνονται σε ένα συνολικό μήκος 217 χιλιομέτρων και σχηματίζουν αρκετούς όρμους και ακρωτήρια.

Το έδαφος της Κέρκυρας είναι κυρίως ορεινό, ιδιαίτερα στο βόρειο τμήμα.  Γι αυτό το λόγο ίσως οι ξένοι την αποκαλούν Κορφού (αγγλ. Corfu), από τις δύο κορυφές που φαίνονται, καθώς πλησιάζει ο επισκέπτης στο νησί.  Υψηλότερες κορυφές είναι αυτή του Παντοκράτορα (η αρχαία Ιστώνη, 914 μ.) και το Στραβοσκιάδι (849 μ.).

Η Κέρκυρα είναι από τα πλέον πυκνοκατοικημένα νησιά της Μεσογείου με πυκνότητα πληθυσμού τους 193 κατοίκους ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο.

Κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου, ο αριθμός των επισκεπτών  υπερπολλαπλασιάζεται ασφαλώς, καθώς η Κέρκυρα με τις φυσικές της ομορφιές και τις σμαραγδένιες παραλίες της, αποτελεί ισχυρό πόλο έλξης Ελλήνων και ξένων τουριστών. Παρόλα αυτά, το νησί διατηρεί έντονα το τοπικό του στυλ,  με τις παραδοσιακές Κερκυραϊκές εκδηλώσεις και την αναπτυγμένη μουσική του κουλτούρα.

Χάρτης: Κέρκυρα
Καιρός: Κέρκυρα
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Κέρκυρα

Χονδρικό Εμπόριο Ελαιολάδου - Εξαγωγές
4ο χλμ. Ε.Ο. Λευκίμης, Κέρκυρα, 49084, ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Κατηγορίες:
ANDRIOTIS - GREEK OLIVE OIL
Είδη Αλιείας – Δολώματα - Τα Πάντα Για Το Ψάρεμα – – Σέρβις ...
Βρυώνη & Εθνική Οδός Λευκίμης, Κέρκυρα, 49084, ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Κατηγορίες:
ΑΠΙΚΟ ΠΑΓΚΡΑΤΗΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ
Διεθνή Γραφεία Τελετών
Αλεξάνδρου Παναγούλη 27, Κέρκυρα, 49100, ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Κατηγορίες:
ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Κέρκυρα, ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10