Κέρκυρα, το νησί των Φαιάκων!

Η Κέρκυρα είναι ένα από τα βορειότερα νησιά του Ιονίου Πελάγους. Βρίσκεται στην είσοδο της Αδριατικής Θάλασσας, κοντά στις Ηπειρωτικές ακτές, ενώ οι βορειοανατολικές της ακτές πλησιάζουν αρκετά (περίπου 2 χιλιόμετρα) τις ακτές των Αγίων Σαράντα της Αλβανίας.

Με σχήμα μακρόστενο, πλατύτερο στο βόρειο τμήμα της, ενώ στενεύει προς το νότο, η Κέρκυρα έχει πολλές και πανέμορφες παραλίες που εκτείνονται σε ένα συνολικό μήκος 217 χιλιομέτρων και σχηματίζουν αρκετούς όρμους και ακρωτήρια.

Το έδαφος της Κέρκυρας είναι κυρίως ορεινό, ιδιαίτερα στο βόρειο τμήμα.  Γι αυτό το λόγο ίσως οι ξένοι την αποκαλούν Κορφού (αγγλ. Corfu), από τις δύο κορυφές που φαίνονται, καθώς πλησιάζει ο επισκέπτης στο νησί.  Υψηλότερες κορυφές είναι αυτή του Παντοκράτορα (η αρχαία Ιστώνη, 914 μ.) και το Στραβοσκιάδι (849 μ.).

Η Κέρκυρα είναι από τα πλέον πυκνοκατοικημένα νησιά της Μεσογείου με πυκνότητα πληθυσμού τους 193 κατοίκους ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο.

Κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου, ο αριθμός των επισκεπτών  υπερπολλαπλασιάζεται ασφαλώς, καθώς η Κέρκυρα με τις φυσικές της ομορφιές και τις σμαραγδένιες παραλίες της, αποτελεί ισχυρό πόλο έλξης Ελλήνων και ξένων τουριστών. Παρόλα αυτά, το νησί διατηρεί έντονα το τοπικό του στυλ,  με τις παραδοσιακές Κερκυραϊκές εκδηλώσεις και την αναπτυγμένη μουσική του κουλτούρα.

Χάρτης: Κέρκυρα

Ειδικές Καταχωρίσεις : Κέρκυρα

Low Cost Car Rental - 24ωρη Εξυπηρέτηση – Rent A Car - Ενοκι...
Γουβιά, Κέρκυρα, 49100, ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Κατηγορίες:
PYRGI TRAVEL - ΤΡΙΒΥΖΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Εμείς Έχουμε τη Λύση για Εσάς
3ο χλμ. Ε.Ο. Κέρκυρας - Παλαιοκαστρίτσας, Αλυκές Ποταμού, Κέρκυρα, 49100, ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Κατηγορίες:
ROUVA ROULA REAL ESTATE
Wellness – Fitness – Yoga – Pilates – Sauna – City-Spa – Wax...
Σπύρου Αρβανιτάκη 7, Κέρκυρα, 49131, ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Κατηγορίες:
OXYGEN PLUS - ΛΑΨΑΝΑ ΕΥΤΥΧΙΑ
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Κέρκυρα, ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10