Χανιά...πολιτισμός, ουσία και  μουσεία!!

Τα Χανιά είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στο νησί της Κρήτης, πρωτεύουσα του νομού Χανίων και ένας από τους σημαντικότερους λιμένες της Κρήτης. Βρίσκεται 60 χιλιόμετρα από το Ρέθυμνο και 145 από το Ηράκλειο. Καταλαμβάνει έκταση περίπου 11 τετραγωνικών χιλιομέτρων και σύμφωνα με την απογραφή του 2001, έχει πληθυσμό 55.838 κατοίκων.

Η πόλη των Χανίων υπήρξε σημαντική Μινωική πόλη και έχει ταυτισθεί με την αρχαία Κυδωνία, αφού ιστορικά και βάσει αρχαιολογικών έρευνών αποδεικνύεται ότι είναι χτισμένη πάνω στα ερείπιά της. Η Κυδωνία ήταν μια αξιόλογη αρχαία πόλη, χτίσθηκε κατά τους προϊστορικούς χρόνους από τον Κύδωνα, γιο - σύμφωνα με τους αρχαίους Κρήτες - του Ερμή - κατ' άλλους του Απόλλωνα - και της νύμφης Ακακαλίδας, κόρης του Μίνωα. Αναφέρεται από τον Όμηρο ως μια από τις σπουδαιότερες πόλεις της Κρήτης, ενώ οι Κύδωνες θεωρούνται ως προελληνικό φύλο.

Η ιστορία της πόλης των Χανιών ξεκινά από την Νεολιθική εποχή όπως αποδεικνύεται από τα ευρήματα που υπάρχουν (3η-2η χιλιετία π.χ ). Κατά τους Ρωμαϊκούς χρόνους,  η πόλη των Χανίων διατήρησε την ακμή της, αφού μεταξύ άλλων διέθεται και Θέατρο.  Τα υλικά του θεάτρου χρησιμοποιήθηκαν από τους ενετούς το 1583, για την ανοικοδόμηση των τειχών της πόλης.

Την καταγραφή του πολισμού που ανέπτυξε η πόλη στο παρελθόν, μπορεί κανείς να την «διαβάσει» στα εκθέματα των πολλών μουσείων – και όχι μόνο - που λειτουργούν εδώ: Ναυτικό Μουσείο Κρήτης (στο ενετικό λιμάνι), Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (St. Francesco), Πολεμικό Μουσείο (Χανιά), Λαογραφικό Μουσείο Χανίων, Μουσείο Σχολικής Ζωής, Μουσείο Τυπογραφίας, Μουσείο Χημείας, Ιστορικό Αρχείο Κρήτης, Κέντρο Κρητικού Δικαίου, Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ), Δημοτική Πινακοθήκη, Συλογή Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Τζαμί του Κιουτσούκ Χασάν (Γιαλί Τζαμισί), Οικία Ελ. Βενιζέλου (Χαλέπα), Παλαιά πόλη και ενετικό λιμάνι, Αρχαία Απτέρα στον Αποκόρωνα και πολλά άλλα ενδιαφέροντα αξιοθέατα μέσα και έξω  από την πόλη των Χανίων.

Χάρτης: Χανιά

Ειδικές Καταχωρίσεις : Χανιά

Rent a Car - Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων σε Ελλάδα & σε Όλο τον ...
Αεροδρόμιο, Χανιά, 71409, ΧΑΝΙΩΝ
Κατηγορίες:
AVANCE
Επαγγελματικές Υπηρεσίες Μετάφρασης - Διερμηνείας - Υποτιτλι...
Σφακίων 2, Χανιά, 73134, ΧΑΝΙΩΝ
Κατηγορίες:
ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΝΙΩΝ - ΒΕΡΓΑΝΕΛΑΚΗ ΑΝΝΑ
Φυσικοθεραπεία – Χειροπρακτική – Manual Therapy – Μυοσκελετι...
3ο χλμ. Χανίων-Κισσάμου, Μακρύς Τοίχος, Χανιά, 73100, ΧΑΝΙΩΝ
Κατηγορίες:
ΚΤΙΣΤΑΚΗ ΙΩΑΝΝΑ - PHYSIOFIT
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Χανιά, ΧΑΝΙΩΝ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12